Home & Living

Kies verf als een pro

De verfkleuren die u kiest, zijn zo essentieel bij het leggen van een achtergrond in een kamer en het reflecteren van uw persoonlijkheid. Overweeg bij het kiezen van verfkleuren wat je leuk vindt, wat je tevreden maakt of wat je helpt je kalm te voelen. Als je van Brights houdt, kies dan voor gewaagde, verzadigde kleuren; Als je veel meer van het meditatieve type bent, zal een monochromatisch, neutraal schema je waarschijnlijk veel meer op je gemak voelen.

In dit artikel: Kleur begeleidingen om een ​​colorpaint -tips te proeven

Kleurgids

Denk bij het plannen van kleuren voor uw huis, na over hoe deze uw emotionele reacties beïnvloeden en hoe u wilt dat uw kamers zich voelen. Het volgende is een basiskleurgids:

Rood kan emotie genereren zoals passie, romantiek en energie, terwijl lichtere tinten rood en roze veel kalmeren.

Orange is een van de populairste kleuren van vandaag, ideaal voor degenen die iets veel meer gedurfd willen. Oranje gecombineerd met bruin, creëert een exotisch gevoel; In combinatie met zijn complementaire kleurblauw creëert Orange een gevoel van evenwicht in een kamer.

Geelbereiken van bleke boter tot diepe oker. Heldere geel bevordert alertheid en kunnen goed werken in keukens of speelkamers, terwijl zachtere, gedempte geel een goede keuze zijn voor slaapkamers.

Green kan zowel warme als geweldige ondertoon hebben, dus het werkt goed met tal van andere kleuren. Wees voorzichtig als u groen kiest voor uw eetkamer of keuken – sommige kleuranalisten geloven dat bepaalde tinten groen slecht kunnen reflecteren op voedsel. Green creëert een gevoel van kalmte in een slaapkamer.

Blauw kan een rustgevende kleur zijn (bleke tinten voegen een gevoel van sereniteit toe aan een badkamer) of creëren een veel vrolijkere sfeer (denk aan korenbloemblauw in een Provençaalse keuken).

Manieren om een ​​kleur te proeven

Als je eenmaal op een kleur bent gericht, vertrouw je niet alleen op verfchips. Talloze verfbedrijven bieden kleine monsterpotten die groot genoeg zijn om een ​​paar vierkante voet op een muur te bedekken. Een andere manier om een ​​kleur te testen, is door een stuk gipsbord, schuimkernbord of hout te schilderen. Hiermee kunt u het monster rond de kamer verplaatsen om te zien hoe de kleur naar verschillende tijden van de dag zal kijken. Sommige verfbedrijven bieden ook grote, herpositioneerbare droge paint monsters die u het beste aan de muur kunt plakken.

Als de kleur waar je door wordt geïnspireerd niet op een monster of verfchip kan worden gevonden, stop daar dan niet. Breng uw kleurinspiratie-of het nu een blauwgrijze trui of een rood blad is-naar een verfmixer en laat deze bij u matchen. Veel bedrijven hebben nu een lasertechnologie die de pigmenten van elk object kan oppakken en matchen.

Schildertips

Als je beraadslaagt tussen een donkere en lichtere schaduw van een kleur, ga dan donkerder. Een lichtere tint kan in sommige gevallen eruit zien, terwijl de donkere versie rijk zal lijken.

Om u te helpen identificeren welke schildertint u wilt kiezen, vergelijkt u uw verfchip met de kleuren van meubels en afwerkingen in de kamer.

Vind veel meer schilderideeën in onze gids.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *