Home & Living

Scandinavian Christmas Decorating

Ik moet bekennen, ik ben een vakantie -decoratie van Scrooge. Mijn familie ruilt geen geschenken uit en ik vergeet hoeveel angst die uit het seizoen verwijdert (als je geen kleintjes hebt, raad ik het ten zeerste aan). Bovendien begint onze Citizen Christmas Cheerleader, Morgan Michener, me te winnen.

Ik hou van Scandinavische stijl – het lichte palet, veel hout, natuurlijk textiel – en zijn gepared terug, sluwe versie van vakantiedien. Dit vignet komt uit Vakre Hjem & Interior in Noorwegen, een van mijn nieuwe geliefde inspirerende tijdschriften, en toont een feestelijke look die ik gemakkelijk zou kunnen omarmen.

Dit vignet is van het huis van de Zweedse interieurontwerper Edie Van Breem. Ik hou van de basisgebladerte en tarwekrans op een lint dat in het midden van het raam hing.

Deze milieuvriendelijke, natuurlijke lupis Twine kegelbomen en sterrenslinger van David Stark voor West Elm passen bij het lichte, tactiele Scandinavische thema, maar geven het een coole, strandachtige draai.

Een kleine Dr. Seuss-achtige versie van een boom kan een grote impact hebben met een paar decoraties. Toon het op een tafel om het hoogte te geven en er een brandpunt van te maken. Gebruik een rubberen planter, vaas of urn voor een doe -het -zelf -versie.

Natuurlijk is Ikea een geweldige bron voor betaalbare Scandinavische ornamenten, zoals dit tarwekrans ornament.

Omdat de dagen zo donker zijn als nachten tijdens de winter in Zweden, zijn veel decoraties verlichte. Deze donzige ballen zijn 16 “breed, dus niet klein genoeg voor een boom, maar ze kunnen behoorlijk opgehangen zijn in verschillende hoogten voor een raam.

Probeer een kous in vilt- of neutrale kleuren zoals deze uit de Canadese online winkel, Modern Karibou. Of gewoon een lange, gestreepte wollen sok zoals die uit de Amerikaanse kleding zou een geweldige vervanger zijn.

En de beroemde Wishbone-stoel van Hans Wegner past niet bij het kerstonderwerp, maar is altijd mijn geliefde kenmerk van Scandinavisch ontwerp geweest voor zijn snoerstoel en het sensationele silhouet geïnspireerd door Ming-stoelen. Een paar van hen staat absoluut bovenaan mijn verlanglijstje!

Bekijk onze kerstdecoratie -ideeëngalerij voor veel meer eenvoudige tips.

Fotocredits: 1. Vakre & Hjem interieur2. Lisa Hubbard voor Country Living3-4. West Elm5. Poëtische thuisblog, 15 december 20096. Ikea7. Ikea8. Modern Karibou9. Deense ontwerpwinkel

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *