Uncategorized

Verbeter de energie -effectiviteit van uw huis

Vind de ergste energievasters en de allerbeste methoden om ze te repareren om te besparen.

Je huis veel energie effectiever maken, hoeft geen bundel te kosten. “Ik heb gezien dat mensen $ 7.000 in nieuwe ramen hebben gestopt, wanneer $ 10 kost om een ​​ruimte onder de voordeur te repareren, zou veel meer energiebesparing hebben opgeleverd,” stelt kosten Whiting, een beoordelaar bij Greensaver, een non-profit organisatie in Ontario dat doet in-home energiebeoordelingen. Hier zijn enkele snelle oplossingen die bij u thuis kunnen werken.

Verbeter muren

Het probleem: “Het typische 50-jarige huis verliest een derde van zijn energie met luchtlekkage”, zegt William Kemp, auteur van Wise Power en het handboek voor hernieuwbare energie. De daders? Kleine gaten evenals scheuren in muren, evenals ruimtes rond plinten, stopcontacten en zolderluiken. “De meeste huizen hebben voldoende scheuren, lekken en spleten om zoveel te toevoegen als een gat ter grootte van basketbal”, zegt Vladan Veljovic, president en CEO van Greensaver.

Wat te doen: een blower -deurtest, uitgevoerd tijdens een energie -audit, is de allerbeste methode om luchtlekkagebieden te ontdekken. Sockets kunnen worden bekleed met schuim voor een beetje $ 20 voor een heel huis. Kleine scheuren kunnen worden afgeschaft (ongeveer $ 4 per buis kabout) evenals grotere schuim (een $ 5 kan het hele huis doen).

Verwachte besparingen: 20 tot 30 procent van de energiekosten komt vaak voor (hangt af van het aantal en de ernst van lekken en toegankelijkheid van scheuren).

Upgrade Windows & Deuren

Het probleem: spaties rond oude, slecht passende ramen en deuren laten koude lucht binnen en warme lucht naar buiten, net als het glas op een enkele geglazuurde ramen.

Wat te doen: in veel gevallen is het niet economisch om vensters te vervangen (hun kosten zijn hoog in vergelijking met potentiële energiebesparingen). In plaats daarvan bedekken Caulk vensterbanken evenals ruiten met hitte-krinkbaar plastic in de winter (minder dan $ 20 voor een paar ramen). Weatherstripping vermindert ontwerpen rond deuren ($ 25 per deur). Als u nieuwe Windows selecteert, verwacht dan $ 500 tot $ 1.000 per venster te betalen. Zoek naar dubbele geglazuurde ramen met low-e glas en argon-gasvulling.

Verwachte besparingen: ongeveer $ 3 tot $ 5 per venster per jaar.

Isoleer uw zolder

Het probleem: zolders, met name bij oudere huizen, missen gewoonlijk voldoende isolatie (12 “of meer), evenals een dampbarrière om ontwerpen te verminderen. Huizen die in de jaren zestig zijn ontwikkeld, hebben normaal gesproken ongeveer 3 ”isolatie, terwijl oudere huizen mogelijk nog minder als geen dampbarrière hebben.

Wat te doen: Lay of Sla in nieuwe isolatie ($ 200 tot $ 2.000, afhankelijk van de eenvoud van toegang; niet alle oudere huizen hebben een luik voor de zolder). Als er geen opening is, kan een auditor een klein gat boren om te inspecteren op isolatiedikte. Zorg ervoor dat elk type zolderversterking toegang tot goed afgesloten is, evenals een dampbarrière is geïnstalleerd of warm, vochtige lucht kan toeslaan met isolatie, mogelijk veroorzakende mal. Zorg ervoor dat isolatie geen verzonken lichten in het plafond hieronder blokkeert, waardoor een terminatgevaar wordt geproduceerd.

Verwachte besparingen: maar liefst 30 procent in oudere huizen, maar het verzorgen van het probleem is misschien niet de kosten waard als er geen toegang is.

Verbeter uw verlichting

Het probleem: gemeenschappelijke gloeilampbogen zijn inefficiënt.

Wat te doen: “Het vervangen van alle incandescenten door compacte fluorescenties (CFL’s; $ 3 per lamp) is de eenvoudigste methode om energiekosten te minimaliseren”, zegt Kemp. Stel dimmer -schakelaars in op CFL’s (alleen specifieke typen zijn dimbaar) evenals elk type verblijvende gloeilampen binnenshuis. Zet buitenlichten op timers.

Verwachte besparingen: $ 100 tot $ 200/jaar.

Boost je open haard

Het probleem: de demper sluit niet strak, dus warm ontsnapt als de open haard niet in gebruik is. “De demper open laten komen gelijk aan het hebben van een open raam”, zegt Whiting.

Wat te doen: inspecteren op dempereffectiviteit tijdens een blower -deurtest. Als er lekkage is, kan een WETT-licentie-technicus van een WETT-innovatieoverdracht (WETT) een luchtdichte, veerbelaste demper opzetten (ongeveer $ 300). Als u de open haard niet gebruikt, denk erover na over het afdichten van de opening met gipsplaten.

Verwachte besparingen: $ 30 tot $ 100/jaar.

Verbeter hitte -ventilatieopeningen

Het probleem: sommige ventilatieopeningen slaan zo goed toe, terwijl anderen zo goed krachtig zijn, wat resulteert in een temperatuuronbalans: overtollig warm op het primaire niveau van een huis en onvoldoende warm boven.

Wat te doen: test ventilatieopeningen door een vuilniszak met een kartonnen velg over elke ventilatieopening te plaatsen en timing precies hoe lang het duurt om met lucht te vullen. Drie tot vijf seconden is normaal; Kindingen die sneller vullen, zijn lucht uit de rest van het huis zuigen. Om ze traag te doen, sluit u de demper gedeeltelijk af om lucht naar minder efficiënte gebieden te leiden. Als ventilatieopeningen op de bovenste verdiepingen ook traag zijn, denk dan aan het installeren van een extra rendement met koude lucht ($ 500 tot $ 1.500) om veel meer lucht naar boven te leiden.

Verwachte besparingen: Variabele: de primaire reden voor het wijzigen van de luchtstroom is voor comfort.

Upgrade apparaten en elektronicaHet probleem: koelkasten en wasmachines die vóór 1990 zijn gemaakt, zijn niet energiezuinig. Energie gaat eveneens verloren door computers die zijn achtergelaten in de standby -modus en tv’s, evenals stereo’s uitgeschakeld door externe (deze gebruiken nog steeds energie), waardoor wat wordt aangeduid als fantoombelastingen.

Wat te doen: denk aan het upgraden van een zeer efficiënte koelkast ($ 650 en omhoog) evenals voorbelastingsmaker ($ 900 evenals UP). (Nieuwe kachels, vaatwassers en drogers zijn mogelijk niet de vervangingskosten waard in termen van energiebesparing.) Schakel de elektronica uit of sluit ze aan in een powerbalk die volledig kan worden gewijzigd.

Verwachte besparingen: $ 200 tot $ 250/jaar.

Verbeter uw airconditioner, oven- en boiler

Het probleem: ze gebruiken allemaal grote deals van energie; De airconditioner is normaal gesproken de grootste consument van macht in veel huizen. In veel gevallen betaalt het echter niet om deze grote ticketproducten te vervangen, tenzij er een secundair probleem is met de eenheid.

Wat te doen: minimaliseer de vereiste voor airconditioning door energie-efficiënte plafondventilatoren te installeren. Programmeerbare thermostaten (zowel ongeveer $ 50 als hoger) bespaar warm of airconditioningskracht wanneer u slaapt of niet thuis. Wanneer het tijd is voor een nieuwe oven (ze duren normaal gesproken 25 tot 30 jaar), selecteer het beste aangeboden effectiviteitsontwerp ($ 1.400 tot $ 4.000; nieuwe centrale lucht kost een extra $ 1.500 tot $ 3.000). De groenste keuze is grondbronverwarming, ook begrepen als geothermisch ($ 18.000 tot $ 40.000 geïnstalleerd). Wanneer het tijd is om een ​​boiler te vervangen (om de 15 jaar), denk dan aan een on-demand systeem ($ 1.000 tot $ 2.500 geïnstalleerd), dat 60 procent minder kost om te draaien. Tot die tijd, witwassen in koud water en het opzetten van laagstroomdouchekoppen evenals beluchten, die zowel lucht als water mengen om minder stroom te bieden, maar de hoge druk behouden.

Verwachte besparingen: ongeveer 30 tot 40 procent boost in efficiëntie; Overstappen in een geothermisch energiesysteem zal de kosten met 300 tot 500 procent besparen.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *