Uncategorized

Review: Xclaim Wireless AP-Enterprise Class 801.11ac Wi-Fi voor uw huis?

Het geautomatiseerde Wi-Fi-netwerk is van cruciaal belang. Als er zelfs een blip in dienst is, lijkt het gezin te smelten.

Meer en veel meer gadgets hangen aan ons draadloze LAN, laptops, smartphones, tablets, IP CCTV-camera’s, energiemonitors, weerstations die de lijst doorgaat, dus het moet snel, verreikend en betrouwbaar zijn.

Dus toen de jongens bij Linitx ons vertelden over hun nieuwe Xclaim die onze oren uithaalt. Het assortiment bestaat momenteel uit 1 buiten- en 3 binneneenheden en hoewel ze zijn gericht op SMB en Small Office-Home Office (SOHO) -gebruikers Xclaim beschrijven ze als “Wi-Fi voor de niet-IT-man”, wat hun gemak van opstelling promoot. Ze bevelen ze aan voor netwerken van maar liefst 10 toegangspunten en maar liefst 100 gebruikers.

Sommige van onze nieuwe MacBooks en iPhones ondersteunen nu de nieuwe Fast 802.11ac-standaard, dus we wilden de Xclaim XI-3, een dual-band, dual-radio (gelijktijdige 2,4 GHz en 5 GHz) AP proberen die 802.11a/b/ondersteunt G/N/AC met geaggregeerde doorvoer van maximaal 1.167 gigabits per seconde.

In de doos

In de doos vindt u het apparaat zelf, wat vergelijkbaar is in uiterlijk als de eerste generatie Apple Time -capsule, hoewel iets kleiner 15,8 cm x 15,8 cm x 4 cm. Het zit goed op een bureaublad of als u kiest, is er een muurinstallatieplaat opgenomen plus T-bar-clips om het op een gesuspendeerde plafonds in een commerciële omgeving te monteren.

Het omvat een kracht over Ethernet -injector, we houden echt van Poe, omdat het impliceert dat het runnen van een enkele kabeltelevisie (er zijn 2 Ethernet -kabels ook in de doos opgenomen). Xclaim zegt dat de eenheid ‘typisch’ ongeveer 6 watt in gebruik verbruikt.

Opstelling

De instelling van de WAP wordt allemaal gedaan via de volledig gratis harmonie voor de Xclaim -app die beschikbaar is voor de iPhone en iPad (iOS) en Android.

We hebben het hele ding opgezet met behulp van de begeleide tovenaar van de app op onze iPhone en na een eerste reboot zodat het apparaat zichzelf kon upgraden naar de nieuwste firmware, ging ze allemaal zonder een problemen.

Die nieuwste firmware (versie 1.0.0.0.89 beoordeeld) brengt ook een nieuwe webinterface met zich mee om de eenheid te controleren en te configureren. Het is voorlopig redelijk schaars met alleen de fundamenten die beschikbaar zijn in uw browservenster.

U kunt maar liefst 4 afzonderlijke Wi-Fi-netwerken (SSID’s) per toegangspunt maken en u kunt verschillende SSID’s toewijzen aan de 2,4 GHz- en 5 GHz-banden.

Prestatie

Xclaim wordt gemaakt door Ruckus en beschikt over hun ‘Multiple Polarisation Antenne’ (PD-MRC) -technologie.

We gebruiken momenteel 3 Apple Access -punten om het hele huis te dekken. We hebben ze vervangen door deze enkele eenheid die het redelijk centraal boven zou hebben gezet. Indrukwekkend bereikte het bijna het hele huis, gewoon weggesneden aan de uitersten van één kant. In onze test is het 5 GHz -netwerk ook goed vastgehouden, met alleen marginaal zwakker dan de lagere frequenties veel gemakkelijker te propageren. Netwerksnelheden leken ook op een vermogen met de Apple -opstelling.

Een ongebruikelijk ding dat ons opviel was dat onze Sky+ iPhone -app alleen werkte als we op de 5 GHz SSID zaten en weigerde te werken aan de 2,4 GHz -één (het werkte prima met de Apple -opstelling). Ook bij het scannen van ons LAN (met behulp van de Outstanding DeBookee Mac -app) kon het geen gadgets zien die zijn gekoppeld aan de andere SSID. Nogmaals, dit was niet het geval bij het gebruik van onze oude opstelling. Als u op zoek bent naar veel meer gezinsvriendelijke functies (bijvoorbeeld getimede toegang), kunt u opnieuw beter afzien van de Apple Airport Extreme, wat ongeveer £ 10 meer kost.

Gerelateerd: Kwaliteit Home Wi-Fi Networks met ubiquiti unifi

Het lijkt ongebruikelijk dat deze eenheden aanvankelijk zonder enige browserinterface zijn verzonden en de XClaim -ondersteuningsforums doorlezen, het verwijdert dat dit een product is dat nog in de kinderschoenen staat. Het zal waarschijnlijk verschillende veel meer firmware -updates kosten om te rijpen naar het niveau van zijn concurrenten.

De Xclaim AP’s beginnen op ongeveer £ 70 voor de i1 met deze i3 -versie die ongeveer £ 160 kostte. Dat is vergelijkbaar met £ 225 voor het Ubiquity UniFi 802.11ac -equivalent, dus er is veel te vinden aan de prijs en hoewel er enkele problemen zijn met de huidige functieset, kunnen we de snelheid van de i3 niet beschuldigen en vooral het bereik rond het geautomatiseerde huis.

xclaimwireless.com: xclaim op linitx.com

Meer willen? – Volg ons op Twitter, zoals wij op Facebook, of meld u aan voor onze RSS -feed. U kunt deze nieuwsverhalen zelfs via e -mail bezorgen, rechtstreeks naar uw inbox.

Deel dit:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E -mail
Meer

Whatsapp
Afdrukken

Skype
Tumblr

Telegram
Zak

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *