Home & Living

Thaise stijl

Vlak voor de vakantie, ik bracht twee weken door met het doorkruisen rond Thailand om op te laden en te verjongen. Als je dat niet bent geweest, moet je gaan – het is misschien wel het mooiste land dat ik heb bezocht. Samen met witte zandstranden, stijgende tempels en drukke straatmarkten zit Thailand vol met inspirerend ontwerp. Ik kon niet weerstaan ​​om een ​​paar foto’s te maken om H & H -lezers te laten zien. Neem een ​​signaal uit het oosten en geef uit aan een verfijnd plafondontwerp, introduceer wat teakmeubilair of moedig een douche op met wat oceaankleurige tegels. Elke stad die we uitcheckten had zijn eigen speciale stijl. Genieten van!

Stone Walkways geflankeerd door Lily Pads? Misschien niet bevorderlijk voor Canadese winters, hoe prachtig ook. Ik vond deze hangende plantenbakken ook leuk gemaakt van latten hout – absoluut iets dat je in je huis of buiten zou kunnen proberen.

Lobby’s in de openlucht hotel met waterpartijen waren overal-prachtig. Naast een complex gouden plafond in een tempel in Bangkok schaamt onze gewone geschilderde plafonds. Waarom schildert u uw plafond niet een sterke kleur of voegt u wat detaillering toe?

Deze stenen muur aan de linkerkant torent boven een visvijver in een lobby van het hotel. Een grijze stenen muur zoals deze zou er scherp uitzien als een open haardrand. In exact hetzelfde hotel had een externe douche op het dak exact dezelfde grijstint met de muren. De natuursteen werd nog steeds niet voltooid, en ik vind het precies leuk hoe het de watermerks toonde.

Thailand heeft duidelijk veel meer gematigd klimaat, maar ik vind het concept van deze bewegende deuren overal leuk. Degene naar het ideaal leek alsof het geweven was van Bamboo.

Houtmeubels waren overal, met name teak. Deze basisstijlen aan de linkerkant zouden een veel meer eigentijds huis passen – zelfs binnengebracht voor binnengebruik. Zie precies hoe ontwerper Natalie Dionne een teak Ikea -tafel gebruikte als een gladde eettafel. Deze met de hand gesneden stoelen voor het ideaal waren rond het Santhiya-resort in Koh Phangan.

Deze twee geavanceerde banken waren ook in de Santhiya.

De lobby in de Santhiya had een toegenomen platform met loungers voor gasten om achterover te leunen. Zodra we op deze binnenplaats gingen, werden we overweldigd door de take-it-easy-omgeving-het hele resort was zo kalmerend.

Zelfs de incheck-bureau had een ingewikkeld gesneden houten mantel. evenals veel meer gesneden houten meubels aan de rechterkant.

Onze prachtige ruimte gebruikte uitzicht op de Golf van Thailand, evenals veel meer van exact dezelfde gesneden stoelen om het uitzicht te nemen. Zelfs de handgrepen op de bewegende deuren waren gesneden hout.

Elk van de vijf hotels waar we verbleven, had diepgaande zijden lopers aan het einde van het bed. Ik wilde ze allemaal mee naar huis nemen! Het plafond in onze ruimte in de Santhiya (rechts) gloeide met lichten uit verzonken dalities, verlicht een – geen verrassing hier – houten plafond.

Zelfs het bed had complexe gravures – mooi! Evenals veel hotels leverden Thaise zijden gewaden en waardevolle paraplu’s in de situatie van regen. Deze kleine details zijn wat de Thaise gastvrijheid echt heeft versterkt.

Je bent misschien bekend met mijn groenblauw fetisj, evenals deze tegels liet me extra lange douches nemen. In combinatie met de natuursteen aan de rechterkant was het een sensationele combinatie. Evenzo zijn deze zilveren dispensers niet met bamboe -labels zoveel mooier dan kleine plastic flessen? Veel gemakkelijker op moeder natuur.

Verschillende hotelruimtes hadden ook uitzicht van de kuipen tot het buitenleven. Als dit Feng Shui is, ben ik aan boord.

We hebben ook een fascinerende verlichting waargenomen tijdens onze reizen. Deze hanger was gemaakt van een hergebruikte boomstam – extreem grootstedelijke boomredding.

Een glamoureuze kroonluchter in de eetruimte in Santhiya, evenals de houtlantaarns rond het resortterrein.

De keramiek trok ook onze aandacht. Vazen zoals deze geaccentueerd elke maaltijd die we hadden – vol met verse exotische bloemen, natuurlijk. Evenals ik vond dit bezaaid zilverwerk leuk. Crate & Barrel heeft een vergelijkbare lijn zilverwerk.

In het Impiana Resort in Koh Samui hadden we elke ochtend het genieten van dineren met dit servies. Het kubuszout en peperschudders waren mijn favoriet. Deze grijstint zou er fantastisch uitzien in onze keuken, maar ik kon ze niet ontdekken om overal te kopen.

En ten slotte zijn dit een paar foto’s die ik geloof om te vergroten en te framing. Ahhh het landschap – adembenemend.

Ik hoop dat je de Thaise stijl zo inspirerend hebt ontdekt als ik – er is altijd zoveel te nemen uit andere landen. Wat zijn uw geliefde landen om naar te gaan voor stijlinspiratie?

Lees de oosterse ervaring van Lynda Reeves voor nog veel meer ideeën.

Fotocredits: 1-18. Gwen McAuley

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *